Vloerverwarming en parket, gaat dat samen?

Van toepassing voor

  • Parket

Parket en vloerverwarming: een ideale combinatie

Een houten vloer voegt veel warmte en sfeer toe aan je interieur. Met vloerverwarming wordt het wooncomfort nog groter. Maar kan parket op vloerverwarming wel? Die vraag krijgen we vaak van onze klanten.

Het antwoord is een volmondig “ja”. Parket kan uitstekend worden gecombineerd met bepaalde types vloerverwarming. De vloer blijft mooi en het warmterendement is prima, zolang je maar met een paar dingen rekening houdt.

Rendement

Hout op vloerverwarming levert absoluut voldoende rendement op. Vandaar zijn parket en vloerverwarming een ideale match die de laatste jaren vaak voorkomt bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het is wel belangrijk dat je vloer dun genoeg is. Wij adviseren een dikte van maximaal 15 millimeter. Hoe dikker de vloer, hoe langer de opwarming ervan duurt en hoe minder rendement je hebt van je vloerverwarming.

Houd de relatieve luchtvochtigheid in het oog

De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte is van cruciaal belang voor een gezond parket en dient tussen de 40 en 55% te bedragen. Dit om de kans op vervorming, vorming van scheurtjes of open spleetjes zo goed als mogelijk te verminderen. Rekening houdend hiermee is kiervorming over het algemeen regelmatig verdeeld, en moet geduld worden.

Nog even dit...

Het plaatsen van vloerverwarming is altijd de verantwoordelijkheid van de installateur. Bij enige twijfel kunt u een gedetailleerd rapport doorsturen naar ons.

Het onderwerp vloerverwarming kan zeer uitgebreid besproken worden. Dit zijn slechts basisinstructies en deze richtlijnen zijn louter adviserend. De nationaal geldende normen moeten ten allen tijde gerespecteerd worden.

Meer over Installatie

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510