Kies jouw land.

Op welke manieren kan ik parket installeren?

Van toepassing voor

  • Parket

Afhankelijk van het type parket, bestaan er verschillende installatiemogelijkheden.

Verlijmde plaatsing - tand en groef

Bij een verlijmde installatie van parket worden de vloerdelen rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. Dit type installatie vraagt bepaalde vaardigheden, waardoor wij aanraden het parket te installeren door een professional. De lijm wordt op de ondergrond uitgestreken met een lijmkam en de planken worden in de lijm gelegd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een PU-lijm. Lamett Power Glue (LPG) is een 1-component lijm geschikt voor het vol verlijmen van parket. De lijm wordt uitgestreken op de chape.

Zwevende plaatsing - kliksysteem

Parket leggen kan eenvoudig zijn bij een zwevende installatie, ideaal voor doe-het-zelvers. De planken worden niet aan de ondervloer bevestigd, maar worden samengevoegd en ‘rusten’ op de ondervloer. In dit geval worden de eiken planken in elkaar geklikt met het kliksysteem.

Hierbij is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Daarnaast is het aangeraden gebruik te maken van een ondervloer die dienst doet als vochtscherm en contactgeluidisolator. De ideale dikte van een ondervloer is 2 à 3 mm. Zorg ervoor dat de vloer ook 100% zwevend geplaatst is. Blokkeer de vloer niet met buizen, leidingen of vast/ ingebouwd meubilair zoals een keuken(eiland).

Verlijmde plaatsing - kliksysteem

Onze Drop-Lock vloeren laten toe om deze ook te verlijmen in tegenstelling tot andere vloeren met kliksysteem. Wij raden aan om dit steeds door een vakman te laten uitvoeren.

Meer over Installatie

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510