Kies jouw land.

Welke types parket bestaan er?

Van toepassing voor

  • Parket

Parket wordt enerzijds opgedeeld op basis van structuur en anderzijds op basis van afwerking (geolied of gevernist parket). Hieronder bespreken we de indeling op basis van structuur.

Massief parket

Massief parket bestaat uit een massieve plank hout, hierin wordt dan een tand en groef aangebracht. De meeste mensen denken bij een volle massieve plank dat dit de ‘top’ is onder de parketvloeren. Maar een massief parket is gevoelig voor krimpen en uitzetten en zal vaak door de parketteur afgeraden worden. Als je echter goed beseft en accepteert dat een massieve plank ‘leeft’ en tussen winter en zomer kan krimpen of uitzetten, is er geen probleem. Massief parket is een zeer edel product.

massief-parket-1000x800

Samengesteld of meerlaags parket

Meerlaags parket, ook vaak lamelparket of samengesteld parket genoemd, bestaat uit 2 of meerdere lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De toplaag is massief hout (bij Lamett parket is dit telkens eik) van minstens 2,5mm dik en de lagen daaronder bestaan uit hout van snelgroeiende bomen (naaldhout, populier eucalyptus,...) of plaatmateriaal (multiplex of vezelplaat). Dit type parket is een goede oplossing voor de problemen die kunnen voorkomen bij massief parket. Meerlaags parket is veel stabieler dan een massieve parketvloer en gaat dus minder gaan uitzetten of krimpen.

meerlaags-parket-1000x800

Meer over Over parket

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510