Kies jouw land.

Gaan parket en huisdieren samen?

Van toepassing voor

  • Parket

Je huisdier en jij zijn onafscheidelijk. Daar hou je natuurlijk rekening mee bij de keuze van een nieuwe vloer. Parket is heel geschikt als je een hond, kat of ander huisdier hebt, om de volgende drie redenen.

1. Haren blijven niet achter op parket

Die zachte vacht van je hond of kat waar je zo dol op bent, heeft een nadeel: de haren komen overal terecht! Deze wil je graag eenvoudig kunnen verwijderen van jouw vloer. Kies daarom liever niet voor een parket met verouderde massieve planken. Deze bevatten vaak diepe groeven en noesten waarin vuil en haren zich gemakkelijk ophopen.

Een perfecte keuze is een nieuw meerlaags parket. Deze vloeren hebben geen diepe groeven of noesten waarin vuil kan blijven steken. Daardoor kan je zand en haren gemakkelijk bij elkaar vegen. Stofzuigen werkt ook heel goed. Gebruik dan wel een zuigmond met een borstel, om krassen in het hout te voorkomen. Wij hebben een uitgebreide collectie meerlaagse parketvloeren met een glad oppervlak, die uiterst geschikt zijn om een huisdier op te houden.

2. Vlekken zijn prima te verwijderen van parket

Elke eigenaar van een hond, kat of ander huisdier weet: er kan wel eens een vlekje op de vloer terechtkomen. Of het nu gaat om water uit de drinkbak, resten van diervoer of een urinevlek, je wilt hiervan geen blijvende sporen op je mooie vloer! Gelukkig kan je vlekken prima voorkomen en verwijderen van je parket.

Door jouw geoliede parketvloer regelmatig te onderhouden met een voedende natuurzeep, houd je het hout in goede conditie en de beschermlaag in stand. Natuurzeep bevat immers een klein beetje olie dat wordt opgenomen door het hout. Vet en vuil krijgen dan minder snel grip op de vloer. Water- en vetvlekken voorkom je eenvoudig door een matje of placemat onder de drink- en voerbak van je huisdier te leggen.

Het kan gebeuren dat je huisdier op de vloer plast. Als je de urine meteen opkuist, heeft dit geen gevolgen. Als er wel een vlek is ontstaan door de urine, dan zijn daar neutraliserende middelen voor zoals Woca Easy Neutralizer. Dit product wordt gebruikt om zwarte vlekken in eik te verwijderen, die veroorzaakt zijn door reacties met het looizuur in het hout. Breng Woca Easy Neutralizer op de vlek aan, laat het inwerken en veeg het af met een vochtige doek. Voed de vloer vervolgens weer bij met olie.

3. Krasjes zijn geen probleem met geolied parket

“Komen er geen krasjes op mijn parket door de nageltjes van mijn hond of kat?” Een begrijpelijke zorg van huisdiereigenaren. Gelukkig hoef je niet bang te zijn voor krassen als je kiest voor geolied parket. De olielaag kan namelijk niet bekrassen. Het hout zelf is te hard voor je hond of kat om krassen in te kunnen maken. Door regulier onderhoud blijft het parket mooi en beschermd.

Enkel wanneer je kiest voor een gevernist parket, kunnen - bij een bepaalde lichtinval - krasjes zichtbaar zijn. Dit komt doordat er krasjes in de vernislaag kunnen komen. Wij raden mensen met een huisdier daarom aan om te kiezen voor een geolied parket.

Je huisdier en parket gaan perfect samen

Laat je hond of kat er je zeker niet van weerhouden om te kiezen voor een parketvloer! Door correct onderhoud blijven de planken fraai. Als er toch een vlek is, zijn er voldoende onderhoudsmiddelen om het probleem op te lossen. Een parketvloer voegt veel warmte toe aan jouw interieur en zorgt voor een comfortabele leefomgeving, waarin jij en je huisdier zich perfect thuis voelen.

Meer over Onderhoud

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510