Kies jouw land.

Parketlijm

Verkies je een verlijmde plaatsing van je parketvloer? Dat kan!
Collecties met een kliksysteem kan je naar keuze zwevend of verlijmd plaatsen. Lamett-collecties met tand en groef moeten verlijmd geplaatst worden. Heb je gekozen voor vloerverwarming? Dan ga je sowieso voor een verlijmde plaatsing, zodat je verwarmingssysteem optimaal rendeert.

verlijming-visgraat-2000x800

Je parket verlijmen is eerder een werk voor Handige Harry's, maar het heeft wel een aantal voordelen. Zo werkt je vloerverwarming efficiënter. Je vloer zal ook voller en een stuk stiller klinken. Daarnaast kan je ook een strakker resultaat afleveren, aangezien allerlei profielen vervangen kunnen worden door heel discrete siliconevoegen om quasi naadloos aan te sluiten op raamkaders, dorpels en andere vloertypes.

Het verlijmen van je parket is echter geen vrijgeleide om "all the way" te gaan. Je moet de planken nog steeds ruimte geven. Dit doe je door de bestaande uitzetvoegen in de chape over te nemen en bijkomende voegen te plaatsen indien de plaatsing een breedte langer dan 8 meter betreft.

Met de Lamett Power Glue kan je zowel meerlaags als massief parket verlijmen. Bij massief parket moet je je wel beperken tot diktes van 14 mm en een maximale breedte van 150 mm.

Onze lijm is een 1-componentlijm waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Hij is geschikt voor vloerverwarming, gemakkelijk uit te kammen en hardt snel uit. Bovendien is hij vrij van oplosmiddelen, ftalaten, isocyanaten en kwalijke geurtjes. We kunnen je ook een geschikte lijmkam aanbieden.

Heb je een vraag?

Onze experten staan klaar met gratis advies. Aarzel niet om Pieter en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Pieter_510x510