Kies jouw land.

Plinten

Plinten, you love them or you hate them. In het eerste geval wil je ze zo onopvallend mogelijk hebben, maar misschien wil jij er wel een eye catcher van maken; Beide opties kunnen!

banner-plinten-2000x650

Ondanks het feit dat ze bestaan in veel variaties en uitvoeringen, vind je plinten misschien niet meer van deze tijd.  Toch hebben ze een aantal interessante functies.  Enerzijds bedekken ze de uitzetvoegen rondom, anderzijds voorkomen ze dat vocht en vuil in de vloer en de muur kan dringen.  Maar ze kunnen ook een toegevoegde waarde zijn aan je interieur en een extra accent geven aan de stijl van je woning.

Plinten bevestig je met lijm tegen de muur, zwevend of rustend op de vloer. Je houten vloer moet immers kunnen uitzetten en krimpen in de uitzetvoegen. Voor de hoeken worden de plinten meestal in verstek gezaagd, maar ze kunnen ook op tegen elkaar geplaatst worden. Dit is persoonlijke smaak.

Houten plint

Een plint die volledig afgestemd is op de vloer zowel qua kleur als qua decor oogt misschien iets klassieker, stijlvol is het zeker.

Een MDF plint is kant en klaar, en heeft vaak een kabelgootje, zo is er ruimte om uw bedrading netjes weg te werken,  wel zo handig! 

Een massieve plint is gemaakt van echt hout en koopt u altijd onbehandeld en kunt u zelf oliën in dezelfde kleur als uw vloer. 

Voor elke collectie hebben we een plint met dezelfde uitstraling. Deze plinten hebben een hoogte van 6 cm.

plinten-houten-plint-550x550

Schilderplint

Moet je je nog verzoenen met het idee van plinten?  Kies dan voor een schilderplint.  Door ze dezelfde kleur als de muur te geven, gaat ze helemaal op in het interieur.  Bovendien zal de kamer groter ogen.

Uiteraard kan je ze ook wit lakken. In combinatie met pastel- of poedertinten op de muur en een naturelle tot bleke vloer is dit beslist een elegante afwerking.

De schilderplinten van Lamett zijn verkrijgbaar in een hoogte van 6 en 8 cm.

plinten-schilderplint-550x550

Overzetplint

Bij een renovatie kan je overwegen om een overzetplint te gebruiken.  Deze plint installeer je gemakkelijk boven de huidige plint.  Zo vermijd je kapwerk en moet er niet herpleisterd worden.  Zeker te overwegen!

orac overzetplint_short

Het aanbod aan plinten op de markt is zeer ruim. Gaande van zeer fijne, minimale plinten, over verhoogde plinten, kraalplinten - met decoratieve elementen -, plinten met led-verlichting, enz.

Twijfelt u over de hoogte van de plint? Meestal wordt de regel genomen: hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint.

_____

Foto header: Orac Decor

Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.