Kies jouw land.

Trend: 50 tinten grijs

Trends, kleuren en vormen zijn steeds in beweging. Ontdek de laatste trendkleuren en materialen geïnspireerd op de maan.

banner-50tinten-2000x650

The Lunatic

In moeilijke tijden grijpen we graag terug naar onze oerinstincten, en zoeken we naar een connectie met de natuur. Terwijl we dagelijks overspoeld worden met digitale prikkels, willen we onze persoonlijke intuïtie opnieuw stimuleren. Zo groeit de interesse naar het buitenaardse, en de fascinatie voor de maan. Haar mystieke rituelen en typerende materialen en vormen, zijn dan ook voor velen een bron van inspiratie. Denk maar aan het groeiend aanbod van producten zoals maanmelk, -water en -olie, die geproduceerd worden volgens een bepaalde stand van de maan. In het boek van Katrin Swartenbroux en Wided Bouchrika worden de krachten en invloeden van de maan beschreven, en wordt aangetoond hoe meer en meer mensen de standen van de maan linken aan beslissingen over hun leven, carrière, lichaam en seksualiteit. Ook ontwerpers en artiesten halen er inspiratie uit, zowel in het esthetische, als voor de keuze in hun materialen en kleuren.

Trends in materialen

De zoektocht naar materialen met ongeziene eigenschappen is al aan de gang sinds de eerste stappen op de maan. Zo werkten bijvoorbeeld de designers van The North Face samen met een Japans bedrijf voor de ontwikkeling van ‘Spiber’, een synthetisch alternatief van spinnenzijde. Bij kunstenaar Carsten in der Elst zien we hoe afvalstof van polyurethaan wordt gebruikt voor de afwerking van zijn meubelontwerpen, om ze een bevreemdend en buitenaards effect te geven. Verder merken we gebruik van bio plastic, harde en zachte metalen, kristallen en poreuze structuren, vaak geproduceerd met 3D technologie. Ook maansteen met varianten in steen tot polyurethaan, brengen ons dichter bij het uitzicht van een maanlandschap. De invloeden van de ruimtetechnologie, gewichtloosheid, en de typerende cirkelvormen, worden duidelijk en zullen verder doordringen tot in onze kleerkast en interieur. 

bottom hero image lunatic
ny-skyline-grey-50-tinten-grijs-2-1000x1000
ny-skyline-grey-50-tinten-grijs-1000x1000

Trends in kleurgebruik

De trends in kleurgebruik tonen het veelzijdige gebruik van grijze schaduwtinten en varianten van metallic aluminium. Grijze tinten zoals de New York Skyline Grey (foto links) doen het goed, maar ook warme steen- en zandtinten zoals de Bergen Mont Blanc komen aan bod. Deze kleurenmatchen goed met brons, een gedempt blauw of een off white; die samen doen denken aan de reflectie van het maanlicht in de oceaan. Verder zien we een mix van ‘Dust Grey’ tinten, waarin de neutrale tonen samengaan met warme zandtinten en beige. Lila met een grijze ondertoon blijft belangrijk in 2022, en behoort tot de neutrale kleuren. De veelzijdigheid van de maan, geeft ons een waaier aan inspiratie en mogelijkheden voor design, mode en lifestyle.

Geïnspireerd door The Lunatic en op zoek naar meer parket in grijstinten? 
Bekijk dan zeker: 

- Bergamo 190 Titanium
- Country Smoked Grey

Rectangle 4365

Download onze inspiratiebrochure

Wil je kunnen bladeren tussen de verschillende collecties en foto's? Download onze inspiratiebrochure. Je vindt er behalve alle collecties en heel veel foto's ook alle technische details.

Ook interessant

riviera

Zuid-Franse rivièrastijl

Tijdens de pandemie ontstond er een golf van waardering voor lokale tradities en vormgeving. Die trend is nu stilaan mainstream.

Meer lezen
viva magenta hero

Kleur in je interieur - Kleurtrends 2023

Een nieuw jaar, nieuwe kleuren. En ook al is een interieur niet zo onderhevig aan de laatste trends zoals de kleren in je kleerkast. Met een likje verf of leuke accessoires breng je een frisse wind in je interieur.

Meer lezen
keuzes 2000x650

Via lifestylekeuzes bijdragen aan een betere wereld

We hebben graag wat tijd voor onszelf, maar willen ons tegelijk ook verbonden voelen met familie, vrienden, collega's, ... en bij uitbreiding de maatschappij. Via onze lifestylekeuzes kunnen we bijdragen aan een betere wereld.

Meer lezen